Σελίδες στα Ελληνικά Pages in English
Γρήγορη Mετάβαση σε :
Αναζήτηση Βιβλιογραφίας στις Ελληνικές ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες Αναζήτηση ηλεκτρονικών πηγών στις Ελληνικές ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες  Αναζήτηση Υλικού (Βιβλία, Περιοδικά κτλ) στην Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Κρήτης





Δυνατότητα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης από οπουδήποτε στον κόσμο με χρήση VPN σύνδεσης.


kallipos

ΕΠΕΑΕΚ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΜΕΑ

Ανάγνωση και μεγέθυνση οθόνης

Η βιβλιοθήκη διαθέτει σταθμούς εργασίας (2) που είναι εφοδιασμένοι με το λογισμικό SuperNova . Tο λογισμικό συνδυάζει μεγέθυνση και ανάγνωση οθόνης με ταυτόχρονη απεικόνιση σε πινακίδα Braille καθώς και αναγνώστη - εκφωνητή οθόνης για μεγαλύτερη διευκόλυνση.

Εκτυπωτής Braille

Μπορεί να εκτυπώσει κάθε είδος ηλεκτρονικού κειμένου σε γραφή Braille, υποστηρίζει την Αγγλική και Ελληνική γραφή και χρησιμοποιεί μηχανογραφικό χαρτί (160 gr). Ο εκτυπωτής είναι εγκατεστημένος σε εδική καμπίνα μείωσης θορύβου.

Μεγεθυντής κλειστού κυκλώματος CCTV.

Οι συσκευές κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (2) παρέχουν τη δυνατότητα στα άτομα με περιορισμένη όραση να μεγεθύνουν τεκμήρια εμφανίζοντάς τα στην οθόνη της συσκευής με τη βοήθεια της μετακινούμενης μεταλλικής επιφάνειας. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα παραμετροποίησης όπως αλλαγή χρωμάτων, μεγέθυνσης κλπ .

Πολυμηχάνημα οπτικής ανάγνωσης χαρακτήρων (CCR)

Οι συσκευές Spektra Autolektor (2) με τη βοήθεια ενός σαρωτή μετατρέπουν τα κείμενα έντυπου λόγου σε προφορικό. Υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής αποθήκευσης (USB).

Λογογράφος

Λογισμικό μετατροπής προφορικού λόγου (Ελληνικού ή Αγγλικού) σε γραπτό λόγο (2). Το πακέτο περιλαμβάνει θύρα USB και Σετ Ακουστικών (με Μικρόφωνο) για να ξεκινήσετε την εκφώνηση.

Πληκτρολόγιο μεγάλων πλήκτρων και πλέγμα διαχωρισμού.

Το Πληκτρολόγιο μεγάλων πλήκτρων BigKeys LX είναι ένα πληκτρολόγιο με πλήκτρα τετραπλάσιου μεγέθους από αυτά των συμβατικών πληκτρολογίων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να βοηθήσει χρήστες με οπτικές και κινητικές αναπηρίες . Συνοδεύεται από Συμβατό Πλέγμα Απομόνωσης Πλήκτρων Keyguard for BigKeys LX και επιπλέον από διαφανές εύκαμπτο κάλυμμα Protective Skin for BigKeys LX.

Ποντίκι - Μοχλός

Το Roller Plus Joystick της Traxsys αποτελείται από ένα μοχλό που κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις. Γύρω από αυτόν υπάρχουν κουμπιά σε πλαίσιο, τα οποία αντιστοιχούν σε λειτουργίες συμβατικού ποντικιού . Ο μοχλός αυτός έχει τη δυνατότητα να πάρει στο άκρο του μια σφαιρική λαβή για ευκολότερη χρήση.

Σαρωτής

Δυνατότητα χρήσης σαρωτή Α4 και Α3

Email : webmaster@staff.teicrete.gr